> ΑΦΟΙ Α. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΙ Ο.Ε. - Εργαλεία - Husqvarna, ZTH, LZ25

LZ25

Εταιρεία:Husqvarna
Eπαγγελματικό χλοοκοπτικό επιτόπιας περιστροφής
Kawasaki V-Twin OHV 18.5 kW / 25 hp 675 cm³ / 41.19 κυβικές ίντσες 132/155 cm

Περιγραφή

Μοντέρνο χλοοκοπτικό μηδενικής ακτίνας στροφής που ανήκει στην μεγάλη επαγγελματική σειρά των χλοοκοπτικών μηδενικής ακτίνας στροφής (ZTH). Σταθερή και άνετη οδήγηση, χάρη στο συμπαγές σχήμα του και το χαμηλό κέντρο βάρους. Οι μεγάλοι φαρδείς τροχοί, παρέχουν στο μηχάνημα άριστη ελκτική πρόσφυση, ενώ οι ξεχωριστοί κινητήρες για τον κάθε τροχό και οι μοχλοί οδήγησης, δίνουν στο μηχάνημα μηδενική ακτίνα στροφής, με αποτέλεσμα τις γρήγορες και άμεσες μεταβολές της διεύθυνσης κίνησης. Όπως και τα υπόλοιπα χλοοκοπτικά της σειράς ZTH, έχει ένα εξαιρετικά στιβαρό σασσί, φτιαγμένο εξολοκλήρου από ανθεκτικά υλικά, και είναι κατάλληλο για χρήση από μετακινούμενα συνεργεία, που απαιτούν συχνές φορτοεκφορτώσεις του μηχανήματος. Το χλοοκοπτικό αυτό μπορεί να δεχθεί κοπτικά στοιχεία Combi ή TunnelRamTM με πλάτος κοπής 132 ή 155 εκατοστά. Το κοπτικό στοιχείο Combi, είναι ένας νέος τύπος κοπτικού στοιχείου, που διαθέτει μία αφαιρούμενη τάπα η οποία επιτρέπει τον συνδυασμό της δημιουργίας χορτολιπάσματος BioClip και της οπίσθιας εκτόξευσης στην ίδια κοπτική μονάδα. To TunnelRamTM είναι ένα κοπτικό στοιχείο πλάγιας εκτόξευσης, με νέο σχεδιασμό και αυξημένη ανθεκτικότητα και αποτελεσματικότητα.

Ιδιότητες

 • Σύστημα μηδενικής ακτίνας στροφής
  Οι ανεξάρτητοι, υδραυλικοί, κινητήριοι τροχοί, παρέχουν την δυνατότητα πραγματοποίησης ελιγμών με μεγάλη ακρίβεια και επιτρέπουν στο χλοοκοπτικό, να περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του με, πρακτικά, μηδενική ακτίνα στροφής.
 • Σταθερή οδήγηση
  Το χαμηλό κέντρο βάρους και το φαρδύ μετατρόχιο, παρέχουν εξαιρετική σταθερότητα και άνετη οδήγηση. Τα πλατιά ελαστικά ασκούν μικρότερη πίεση στο χλοοτάπητα.
 • Επαγγελματική σειρά κινητήρων.
  Κινητήρες V-twin της Kawasaki με βαλβίδες επικεφαλής, με λίπανση υπό πίεση και φυγοκεντρικό φίλτρο λαδιού. Προσφέρουν εξαιρετική ισχύ και ροπή ενώ ταυτόχρονα έχουν μικρή κατανάλωση καυσίμων και μειωμένες εκπομπές καυσαερίων.
 • Μονοκόματο πλαίσιο.
  Υψηλού επιπέδου, στιβαρό, μεγάλης αντοχής συγκολλημένο πλαίσιο, που παρέχει μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια ζωής.
 • Συμπαγής σχεδιασμός.
  Ο συμπαγής σχεδιασμός σας εξοικονομεί περισσότερο χώρο κατά την μεταφορά και κάνει το χλοοκοπτικό αυτό ιδανικό για κινούμενα συνεργεία συντήρησης χλοοτάπητα.
 • Aξονες
  Aξονες λεπίδων βαρέως τύπου που διαθέτουν σφραγισμένα κυλινδρικά ρουλεμάν με δυνατότητα γρασσαρίσματος για δύναμη και αντοχή, καθώς και καλύμματα αλουμινίου για αποτελεσματική θερμομόνωση.

Ιδιαίτερα πλεονεκτήματα

 • Υδραυλικό σύστημα.
  Το υδραυλικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα πλήρες συνθετικό λάδι 15W-50 το οποίο σε συνδυασμό με υδραυλικό, τύπου αυτοκινήτου, ψυκτικό λάδι, παρέχει ανώτερη ψύξη στον κινητήρα. Ο στρωματοποιημένος σχεδιασμός του λαδιού έχει περισσότερη μεταλλική επιφάνεια για να διαχέει την θερμότητα.
 • Χειριστήρια.
  Διπλοί μοχλοί με χειρολαβές από αφρώδες υλικό και αντιδόνηση.
 • Μεγάλης αντοχής δοχείο φίλτρου αέρα.
  Το μεγάλο, ισχυρό, δοχείο του φίλτρου αέρα, παρέχει μέγιστη προστασία για τον κινητήρα, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες εργασίας.
 • Ευθυγράμμιση με εύκολο ρύθμισμα
  Η ρύθμιση έχει εύκολη πρόσβαση και επιτρέπει την ευθυγράμμιση χωρίς την χρήση εργαλείων.
 • Απομόνωση κραδασμών
  Ο κινητήρας είναι απομονωμένος από το πλαίσιο με ισχυρούς μονωτές νεοπρενίου. Οι μειωμένες δονήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα την μικρότερη κόπωση του χειριστή και την μειωμένη καταπόνηση του πλαισίου.
 • Δοχείο καυσίμων μεγάλης χωρητικότητας
  Δύο δοχεία καυσίμων με χωρητικότητα 44 λίτρα, που εξασφαλίζουν μεγάλες περιόδους απρόσκοπτης εργασίας, χωρίς ανεφοδιασμό σε καύσιμα.
 • Ενισχυμένο στήριγμα μοχλών.
  Το στήριγμα μοχλών είναι όπως και στα αυτοκίνητα, με πλήρως καλυμμένα ρουλεμάν και ενισχυμένο βραχίονα στήριξης σε σχήμα L για μεγάλη αντοχή και διάρκεια ζωής.
 • Υψηλής αντοχής ατσάλινα πλαίσια
  Τα χλοοκοπτικά της Husqvarna είναι εφοδιασμένα με υψηλής αντοχής ατσάλινα πλαίσια, για μεγάλη διάρκεια ζωής ακόμα και κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες εργασίας.
 • Σύστημα ανύψωσης κοπτικού πλαισίου
  Το εργονομικά σχεδιασμένο σύστημα ανύψωσης του κοπτικού στοιχείου, προσφέρει ακριβή ρύθμιση του ύψους κοπής στα 6-mm (1/4 inch) και διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό μαζί με το πεντάλ υποβοήθησης της ανύψωσης. Εύκολη και γρήγορη ρύθμιση από το κάθισμα του χρήστη.
 • Κοπτικό στοιχείο Combi
  Το κοπτικό στοιχείο Combi, είναι μία βελτιωμένη έκδοση, βαρέος τύπου, του κοπτικού στοιχείου δημιουργίας χορτολιπάσματος BioClip, που μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε κοπτικό οπίσθιας εκτόξευσης, με την βοήθεια μιας αφαιρούμενης τάπας χορτολιπάσματος. Αυτό το, υψηλής απόδοσης, κοπτικό στοιχείο, είναι κατασκευασμένο από σφυρήλατο ατσάλι βαρέος τύπου πάχους 4.5 mm. Η λειτουργία και η διασπορά των υπολειμμάτων κοπής, υποβοηθούνται από την αυξημένη ροή αέρα που δημιουργείται από το βαθύ (152 mm) σχεδιασμό του κοπτικού πλαισίου.
 • Πλαίσιο κοπής TunnelRam
  Το υψηλής απόδοσης πλαίσιο κοπής TunnelRam είναι κατασκευασμένο από ατσάλι βαρέως τύπου 7 και 10 βαθμών με ειδικό σχεδιασμό στις άκρες για μεγαλύτερη σταθερότητα. Η απόδοση του κουρέματος και η διασπορά των υπολειμμάτων κοπής βελτιώνονται από την αυξημένη ροή αέρα λόγω του μεγάλου βάθους 7''(18 cm) του κοπτικού στοιχείου.
 • Σύστημα προστασία από ανατροπή (ROPS)
  Η πρακτική αναδιπλούμενη μπάρα προστασίας από ανατροπή (ROPS) αυξάνει την ασφάλεια του χειριστή και μπορεί να αναδιπλωθεί σε περιοχές με χαμηλά κλαδιά.

Γενικά

Τεχνικά στοιχεία:
Κινητήρας
Κατασκευαστής κινητήρα: Kawasaki V-Twin OHV
Ισχύς: 18.5 kW / 25 hp
Κυβισμός: 675 cm³ / 41.19 κυβικές ίντσες
Λίπανση: πίεση με φίλτρο λαδιού
Ψύξη: αέρας
Φίλτρο αέρα: 2 σταδίων βαρειάς χρήσης
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου: 44 λίτρα
Εναλλάκτης: 15A
Μπαταρία: 12V

Μετάδοση κίνησης
Κατασκευαστής: Parker Ross/Parker Ross
Τύπος: Αντλία / Κινητήρας τροχού
Ταχύτητα κίνησης εμπρός, ελάχιστη-μέγιστη: 0 - 12 km/h / 0 - 8 miles/h
Ταχύτητα κίνησης πίσω, ελάχιστη-μέγιστη: 0 - 6 km/h / 0 - 4 miles/h
Φρένα: Υδροστατικό/κύκλωμα φρένων
Ελαστικά, εμπρός/ πίσω: 13x6.50-6 / 24x12.00-12''
Τροχιά: 112 cm
Μεταξόνιο: 132 cm

Εξοπλισμός κοπής
Πλάτος κοπής: 132/155 cm
Ύψος κοπής: 3.8-15.3 cm
Άκοπος κύκλος: 0 cm
Κατασκευή πλαισίου: ατσάλι
Κατασκευή πλαισίου: Συγκολημμένο ατσάλι

Συνολικές διαστάσεις
Βάση μηχανήματος (ΜxΠxΥ): 208x158x109 cm
Βάρος: (380) kg


Image 1